Máte radi vajíčka a avokádo? Čo tak spojiť tieto dve potraviny dokopy?
Ste aj vy veľkí fanúšikovia vajíčok na raňajky?
Ktorý športový nadšenec by nebol, keď sú výborným zdrojom bielkovín.
A máte radi avokádo? Určite áno, keďže je zdravé, krémové, svieže a je ohromným zdrojom zdravých tukov.
A čo tak spojiť tieto dve potraviny dokopy? V tomto recepte si upečieme vajíčka vo vnútri avokáda, kde bola za normálnych okolností kôstka.
Postup je nasledovný :
1. Predhrejeme si rúru na 220 °C a rozbijeme jedno vajíčko.
2. Rozrežeme avokádo na polovicu a vyberieme kôstku tak, ako sme si to ukázali v minulom článku o avokáde.
Ďalej zrežeme spodok avokáda tak, aby sme ho mohli stabilne položiť na plech. Vnútro oboch polovíc dochutíme štipkou soli.
3. Položíme polovice avokáda na plech alebo panvicu zrezanou stranou dole.
4. Nalejeme polovicu vajíčka do stredu každej polovice avokáda.
Ak chceme zapiecť v avokáde celé vajíčko, tak otvor po kôstke zväčšíme tak, že ho jednoducho vydlabeme lyžicou. Následne pridáme korenie, ktoré máme radi. Chilli omáčka, rasca, paprika alebo citrónová kôra, to všetko funguje v tomto prípade skvele.
5. Opatrne umiestnime panvicu do rúry a pečieme 16-18 minút, kým nie je vajíčko upečené.
6. Dobrú chuť
Ešte viac zaujímavostí o avokáde sa môžete dozvedieť tu >>
osobný tréner